Arnhem, Apeldoorn, Zutphen, Deventer, Nijmegen

Dubbel glas plaatsen

Wanneer u plannen heeft om dubbel glas te gaan (laten) plaatsen kunt u contact opnemen met een van de adviseurs van Regio glas. Zij kunnen u voorzien van alle adviezen met betrekking tot isolatieglas, figuurglas soorten, ventilatie in uw woning en veiligheid.

 

Dubbelglas plaatsen in plaats van enkelglas

In de meeste gevallen kunt u uw enkelglas prima vervangen voor isolatie (dubbel) glas, meestal is het een kwestie van andere glaslatten plaatsen en u maakt de sponning op deze manier geschikt voor dubbel glas. Wanneer dit niet kan, omdat de sponning te smal blijft, kan Regio glas u hiervoor een passende oplossing bieden. In sommige gevallen kunnen wij de sponning uitfrezen waardoor het oppervlak groter wordt zodat er wel een isolatieruit in past. In heel uitzonderlijke gevallen blijken kozijnen echter helemaal niet geschikt voor isolatieglas. In zo’n geval zullen we een compleet nieuw kozijn moeten plaatsen. Wij werken samen met zeer gerenommeerde timmermannen en kunnen u op deze manier voorzien van het hele pakket, isolatie (dubbel) glas en nieuw kozijn.

 

Dubbel glas plaatsen met figuurglas

In sommige gevallen is het wenselijk om in plaats van standaard “helder” dubbel glas een figuurglas soort te plaatsen. Dit kan met motief zijn of een matte ruit. Een matte ruit zorgt ervoor dat u wel uw lichtinval behoud maar uw inkijk wegneemt, een mooi voorbeeld hiervan is Nylon of Matglas. Dit kan ook door een figuurglas soort te nemen welke zeer sterk vertekend, zoals Chinchilla glas of Crepi glas. Klik op deze link om een deel van de door ons te leveren figuurglas soorten te zien. Ook is de keuze voor veiligheidsglas een uitstekende optie!

 

Dubbel glas plaatsen met kruisroeden

Om het uiterlijk van uw woning op een snelle en mooie manier wil veranderen kunnen wij kruisroeden plaatsen tussen het glas. Hierin heeft u 2 keuzes.

Weense kruisroedes, dit zijn aluminium kruisroedes tussen het glas, hier worden na het plaatsen houten sierlatten aan de binnen en buitenkant van de ruit geplakt. Deze worden in de zelfde kleur geverfd of gelakt als de rest van het kozijn. De vakverdeling is naar ieders eigen wens aan te passen.

Gekleurde RAL roedes, deze roedes zijn op de juiste kleur gemaakt (crème, wit, groen oid) en worden ook tussen het glas geplaatst. Wanneer er gekozen wordt voor deze kruisroedes wordt er geen sierlatten aan de buitenkant geplakt. Het voordeel hiervan is dat u 1 groot glasoppervlak houdt, dit is handig bij het ramen wassen. U behoud het voordeel van een grote isolatieglas ruit met het mooie uiterlijk van een isolatieruit met kruisroedes ( vakverdeling ).

  

 

Dubbel glas plaatsen met een ventilatierooster

Om ervoor te zorgen dat u 24 uur per dag 7 dagen per week ventileert voor een goed woonklimaat adviseren wij om een ventilatierooster te plaatsen. U heeft bij ons keuze uit 2 top merken Duco ventilation en sun control en Aralco NVS, de 2 marktleiders in ventilatieland. Beide merken hebben een compleet assortiment ventilatieroosters waardoor er altijd een merk en vormgeving is die bij u past. Voor vragen over ventilatieroosters kunt u contact opnemen met onze adviseurs via ons gratis telefoonnummer 0800 -222 3 222.

Heeft u glasschade?

Bel gratis 0800 222 3 222

Veelgestelde vragen

 • Hoe zijn jullie bereikbaar?

  Regio glas is tijdens kantooruren bereikbaar via het gratis telefonnummer 0800- 222 3 222.

  Ook voor glasschades zijn wij 24/7 bereikbaar op dit telefoonnummer.

  Via de email voor uitgebreide vragen info@regioglas.nl

 • Hoe snel kunnen jullie leveren?

  Bij schade zijn wij binnen 1 uur ter plaatse. Wij kunnen altijd ter plekke een noodvoorzieing treffen. Hierna meten wij de definitieve ruit in en (bij akkoord van de verzekering) zullen wij deze bestellen.

  Wanneer u enkelglas geplaatst wil hebben (schuurdeur, binnendeur oid) is dit meestal de zelfde week nog te regelen.

  Voor isolatieglas geldt een levertijd van 2 werkweken.

  Voor hardglazendeuren en glas specials geldt eenlevertijd van 4-6 weken.

 • Hoe lang bestaan jullie al?

  Regio glas bestaat vanaf 2002, dus inmiddels al al meer dan 14 jaar een begrip in de Regio!

 • Waar leveren jullie?

  Onze regio is Deventer, Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Zutphen en alles wat daar tussen en omheen ligt.

  Wilt u weten of wij ook in uw regio glas plaatsen, laat een berichtje achter via ons contactformulier.

Accreditaties

 • Bouwend NL
 • GBO Vakcertificaat
 • REB-Partner
 • EBN
Website: JDI internet professionals