24/7 telefonisch bereikbaar

10 jaar garantie op isolatieglas

15 jaar ervaring

Deskundig advies

 

 Bewoonster monumentale boerderij:

“Met liefde renoveer ik mijn monument. Naast zorgen voor een authenticiteit uitstraling, wil ik ook het comfort verhogen en de kosten besparen in de toekomst.”

Foto: Isolatie en renovatie monumentale boerderij t Harde.

Renoveren van monumentale gebouwen

Bij de renovatie van een monumentaal pand komt heel veel kijken. Behoud van de karakteristieke uitstraling en het verhogen van het comfort zijn daarin belangrijke eisen. Wij van Regio Glas snappen dat. Vanuit onze kennis en ervaring informeren wij u graag over toepassingen die de authenticiteit van het gebouw combineren met eisen van deze tijd qua comfort en duurzaamheid binnen het gestelde budget.

 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen dubbel glas. Traditioneel enkelglas voldoet namelijk vaak niet aan de eisen van deze tijd wat betreft isolatie, geluidswering en inbraakwering. Voor monumenten ligt de vervanging van glas een stukje ingewikkelder. Bent u op zoek naar een oplossing voor de vervanging van het glas in uw monument? Zoek niet verder! Monuglas® ontwikkelt het dunste dubbel glas voor monumenten. Op dit moment werken wij voor Geldersch landschap en Natuur Monumenten om renovatie en behoud van monumentale panden te realiseren.

 

Monumentaal dubbel glas

Onze leverancier ontwikkelt in hun eigen glasfabriek monumentenglas in verschillende soorten en maten die de karakteristieke uitstraling van het monument in stand houdt. Vanuit onze kennis en ervaring informeren wij u graag over toepassingen die de authenticiteit van het gebouw combineren met de eisen van deze tijd qua comfort en duurzaamheid.

* Karakteristiek
* Comfort verhogend
* Energiebesparend

 

Verbouwen of renoveren vraagt om liefde voor het monument en de materialen. Wij denken met u mee om zo samen tot de beste oplossing te komen. U wilt een glasoplossing op maat en door ons ruime aanbod zijn er een tal van mogelijkheden. Wij werken nauw samen met onze leverancier om tot het optimale resultaat te komen.

 

Maurice, directeur Regio Glas BV.

“Restaureren doe je met liefde en passie, niet alleen voor het monument. De beste oplossing binnen het budget en werken volgens planning is wat de liefde behoud.”

 

Plaatsen van het dunste dubbel glas voor monumenten

Dun dubbel glas, speciaal ontwikkeld voor monumenten is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Het ultradunne dubbel glas heeft karakteristieke eigenschappen van glas dat vroeger geplaatst werd. Het enkel glas dat vroeger gebruikt werd kent onregelmatigheden. Het monumentenglas kenmerkt zich door de gradaties in welving, oneffenheden en lichtreflectie. Daarnaast kan ook de dikte van het glas nog variëren. Bij Monuglas® assembleren ze zelf glassamenstellingen en zijn zij zelfs in staat om het dunste dubbel glas voor monumenten aan te bieden tussen de 4 en de 10 millimeter.

 

Bent u benieuwd naar de kosten die komen kijken bij het plaatsen van het dunste dubbel glas in uw monument? Of bent u op zoek naar meer informatie? Bent u op zoek naar aanvullende informatie over de verschillende uitvoeringen, typen en mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via

Info@regioglas.nl of bel ons 0800 – 222 3 222.

Gunstige u-waarde

Die grote deskundigheid en betrokkenheid heeft geleid tot een aantal belangrijke ontwikkelingen. Dit Monuglas® beschikt over een zeer gunstige u-waarde tot wel tot wel 1,8 W/m2K, en presteert dus uitstekend op het gebied van warmte-isolatie. Een ander uniek product is gelaagd veiligheidsglas van 4 mm, voorzien van een zeer heldere hoogrendements coating met een LTA van 79%. En tot slot is er Monuglas® Protect, een extra dun isolerend dubbel en UV-werend veiligheidsglas dat in combinatie met Monuglas® ECO zelfs een uitzonderlijke isolatiewaarde tot wel 1,4 W/m2K realiseert. We weten niet alleen veel van de moderne glastechnieken, we hebben echte kenners van historische bouw- en glaskunst in huis. Onderdeel van aandacht voor het gevelbeeld van een pand is namelijk oog hebben voor de toegepaste glastechniek in die specifieke periode in de geschiedenis. Wij leveren dan iets vergelijkbaars dat op authentieke wijze wordt gemaakt, maar met alle hedendaagse voordelen.

 

Wat is het verschil tussen normaal glas en glas specifiek voor historische huizen?

‘Dubbelglas is samengesteld uit verschillende lagen. De samenstelling bepaalt de isolatiewaarde die bijdraagt aan een optimaal comfort en energiebesparing. Dit geldt voor zowel monumentaal glas als gewoon HR++ glas. De grootste verschillen zitten in het uiterlijk van de buitenste ruit en de dikte van de samenstelling. In het verleden werd glas handmatig getrokken en bevatte dus een bepaalde mate van vertekening, reliëf en verkleuring. Wij hebben dit in Monuglas® voor drie onderscheidende stijlperiodes nagebootst: vóór 1920, tussen 1920 en 1960 en na 1960. Daarnaast is Monuglas® een extra dunne samenstelling waardoor het geschikt is voor de smalle sponningen in houten- of stalen kozijnen die in historische huizen veel voorkomen.’

 

Glaszetter Regio Glas:

“Per project is het probleem anders, de oplossing dus ook. Van mij wordt daarom verwacht dat ik op de hoogte ben van de laatste trends, mogelijkheden en ontwikkelingen.”

 

 

Heeft u glasschade?

Bel 24/7 gratis 0800 222 3 222

Veelgestelde vragen

Accreditaties

  • Bouwend NL
  • GBO Vakcertificaat
  • REB-Partner
  • EBN

Partners

  • Arjan Dekker Arjan Dekker
  • PHB de Combi PHB de Combi
  • V/d Veen Schilders V/d Veen Schilders
  • Verhoeven Schildersbedrijf Verhoeven Schildersbedrijf
  • Waanders Schilderwerken Waanders Schilderwerken
  • Havekes Havekes